Moderna karriärer

Moderna karriärer är som nonstop transportband - du måste fortsätta att röra dig och lära dig oavsett vilken karriärstadium du har. Att vara nöjd är ett tänkesätt som riskerar oss. Tänk på hur snabbt industri, företag och teknik utvecklas - så här blir våra anställda kvar. Att införa livslångt lärande säkerställer att talang förblir smidig, anpassningsbar och redo att fylla nästa organisatoriska klyfta.

I dagens arbetsklimat banar livslångt lärande väg för nuvarande och framtida framgång.

I de mest grundläggande termerna är en livslång inlärare någon som fortsätter att förvärva nya färdigheter och möjligheter långt över sina formella utbildningsår. Det handlar inte bara om att studera nya ämnen utan också för att utveckla en öppensinnad, positiv attityd om världens dynamiska natur. Den personliga utvecklingen fortsätter tillsammans med den professionella utvecklingen.

En livslångt lärande letar efter möjligheter att utöka sin kunskap och förståelse. Medan kvalifikationer hjälper till med en karriär, bjuder nyfikenhet och ett tillväxttänkande framtida möjligheter.

Varför är livslångt lärande viktigt nu (mer än någonsin tidigare)?

Arbetsmarknaden har förändrats avsevärt under det senaste decenniet. Ökad digitalisering och globalisering leder till extrem flexibilitet när det gäller att anställa nya talanger. Företag väljer mer än någonsin tidigare, projektbaserade oberoende entreprenörer eller frilansare med gig-ekonomi. De handlar för arbetare baserat på färdigheter snarare än officiella kvalifikationer eller jobbtitlar.

Lägg till det faktum att nödvändiga färdigheter regelbundet förändras när tekniken utvecklas, och arbetsgivarnas fokus på att locka talanger snarare än någon att fylla ett jobb är vettigt. De behöver människor som stöder deras policyer, processer och projekt. Om samma person fortsätter att vara smidig och anpassningsbar på lång sikt på grund av sitt fokus på livslångt lärande blir de en mycket mer värdefull tillgång.

Livslångt lärande har betydelse mer nu än någonsin eftersom generisk erfarenhet och flexibilitet inte kan konkurrera med seriemästerskap. Även att behärska en färdighet kommer inte att garantera anställning på lång sikt. Hållbarheten för färdigheter minskar år efter år. Om du övergav lärandet efter att ha uppnått behärskning i en sak, kommer du också att bli värdelös i arbetskraften.

Dessa sanningar gäller både personlig och professionell utveckling. Medan karriärbaserat lärande hjälper till att hitta nästa kontraktsarbete eller position, ger det också fördelar att använda samma tänkesätt.

För kontext, tänk på personlig utveckling som processen att lära dig allt som stärker ditt sinne, förbättrar minnet och ger högre nivåer av självförtroende. Detta översätter inte bara till större lycka och tillfredsställelse utan främjar också de mjuka färdigheter som uppskattas på arbetsplatsen.

Professionell utveckling å andra sidan är att lära sig marknadsförbara, överförbara färdigheter som ökar ditt värde på arbetsplatsen. Teknik och processer förändras snabbt dessa dagar, och ointresse för att lära sig hur man kan främja deras användbarhet i din bransch översätts till ointresse för att hjälpa din arbetsgivare. Resultatet? Du är först i raden för uppsägningar eller nedskärningar.

Om du utvecklar dig personligen och professionellt nog, och fortsätter att göra det under resten av ditt liv, blir du (eller ditt varumärke) tillgången istället för den färdighet du har att erbjuda.

Hur man blir en livslång elev

Att förstå fördelarna med både professionell och personlig utveckling under hela ditt liv gör lite om du inte kan använda effektiva metoder för att bli den bästa typen av livslångt lärande. Processen innefattar attitydjusteringar och den typ av ansträngning du kanske inte är van vid. Med tanke på svepande och snabba förändringar i de globala branscherna ger det dig dock den bästa chansen att förbli relevant.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Stadier av arbete med en uppsats

Læring, som de sier