Fungerar ditt företag fortfarande

Fungerar ditt företag fortfarande som för 20 år sedan? Antagligen inte. Du har ingen faxmaskin. Det finns ingen diskett i din skrivbordslåda, och du har antagligen massor av saker på molnet. De nya, banbrytande 3D-skrivarna kom precis och alla på kontoret är glada.

Tänk nu på ditt utbildningsprogram för anställda.

Är din träningsagenda full av långa, ”engångs” inlärningssessioner? När anställda slutför sin utbildning och efterlevnad framgångsrikt, kryssar du i rutan ”lärande på arbetsplatsen” och kallar det en dag?

Detta är dock ingen bra strategi. Anställda vill ha livslångt lärande. Och bevisen börjar visa att företag med starka lärande kulturer kan till och med vara mer innovativa och mer lönsamma.

Vikten av livslång utbildning för dina anställda

Anställda förstår betydelsen av livslång utbildning mycket väl. Mer exakt visade LinkedIn 2018 Workplace Learning Report att kontinuerligt lärande på arbetsplatsen aldrig har varit så viktigt för dagens arbetskraft.

Men varför?

En förklaring är att själva arbetarnas demografi förändras. Millennials utgör majoriteten av arbetarna och Generation Z ligger nära dem. Dessa yngre anställda är törsta efter livslångt lärande och söker utvecklingsmöjligheter på jobbet. De lockas inte av snygga jobbtitlar och pingisbord. Istället letar de efter jobb som kan hjälpa dem att driva professionell tillväxt och utveckling.

Det är därför företag som erkänner fördelarna med att utbilda anställda är mer tilltalande för dem. Om du inte är övertygad, fråga din HR-chef: de kommer att säga att löner och förmåner i medarbetarnas tankar går hand i hand med utvecklingsmöjligheter på arbetsplatsen.

Så, vad är anledningarna till att dina anställda vill ha livslångt lärande?

1. De är vana vid att ha information till hands

Som en del av den inhemska digitala generationen har yngre anställda en annan relation till lärande än äldre generationer. Att surfa på nätet är en andra natur för dem. Istället för att fråga, googlar de - och när de gör det har de tillgång till en obegränsad kunskapsbas.

Internet fungerar alltså som en form av livslångt lärande. När dina anställda har en fråga letar de upp den på sina telefoner. Om de vill utveckla sina färdigheter finns det hundratals online-kurser de kan ta. Dina anställda vill ha livslång utbildning eftersom de ändå lär sig varje dag. Så, hur ger du dem det?

Framåtblickande företag, som erkänner fördelarna med att kontinuerligt utbilda anställda, lägger stor vikt vid det. De använder digital teknik för att ge anställd livslång utbildning och göra lärande på arbetsplatsen lika tillgänglig som en YouTube-video.

Ta till exempel TELUS. Det kanadensiska telekommunikationsföretaget hade ett anställdsproblem. De implementerade en inlärningsstrategi med hjälp av online-verktyg som mikrobloggtjänst, videodelning och wikier. För TELUS var fördelarna med att utbilda anställda på lång sikt tydliga. På mindre än tio år kunde de öka engagemanget från 53% till 83%.

https://www.imagekind.com/MemberProfile.aspx?MID=d6aa5227-80fe-41f0-b1ec-8e43fe7267c8

https://www.imagekind.com/MemberProfile.aspx?MID=3ad67c5e-d7c7-4411-8d27-1d01c836a04c

https://cycling74.com/author/606b2d1e71292741e27dab90

https://cycling74.com/author/606b291e71292741e27dab8a

https://issuu.com/kevlevrone

https://issuu.com/johnmorganhere

https://tldrlegal.com/users/kevlevrone

https://tldrlegal.com/users/nicjonson

https://cafebabel.com/en/profile/kev-levrone-60743f56f723b31bc0f67f05/

https://cafebabel.com/en/profile/nic-jonson-60743e0bf723b31bc0f67f04/

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Stadier av arbete med en uppsats

Læring, som de sier

Moderna karriärer