Ti mest nyttige

Ti mest nyttige livslange ferdigheter i læring

Visse nivåer av leseferdigheter og vitenskapelig-teknologisk kunnskap er nøkkelen til vellykket deltakelse i alle aspekter av et moderne samfunn. Disse ferdighetene har blitt enda viktigere siden den digitale revolusjonen produserer nye former for lesing og skriving, samt diversifisering av informasjonskilder.

Leseferdigheter og regning er vanligvis ansett som grunnleggende ferdigheter innenfor en pensum. Begrepet kan omfatte en rekke ferdigheter som enkeltpersoner trenger for å lykkes i det moderne samfunnet.

Listen over nyttige ferdigheter for livslang læring er bred og mangfoldig, og det er gunstig å stadig oppgradere den. Slike ferdigheter forvandler samfunnet vårt på en positiv måte, ettersom de stammer fra det som er best i oss. I et nøtteskall hjelper tilegnelsen av nyttige ferdigheter for livslang læring oss til å jobbe, lære og leve bedre. Sikkert, den beste listen over grunnleggende ferdigheter har blitt gitt av Wabisabi lerning som arbeider med kritisk tenkning.

Livslang læring ferdigheter kan være veldig lik mange myke ferdigheter. De er relatert til måten vi gjensidig forbinder med verden rundt oss. På forskjellige måter takler de også byggingen av relasjoner. Med tanke på dette er dette ferdighetene som er nyttige for alle - student, lærer, foreldre osv.

1. Kreativitet

Det er ikke overraskende at kreative mennesker står på listen. Dette er ikke bare en søken etter læring; det er også viktig for suksess på skole og jobb. Derfor brukes kreativitet i tusenvis av skoler over hele verden.

2. Problemløsning

Når det gjelder nyttige ferdigheter for livslang læring, er denne sannsynligvis den viktigste. Problemløsning i den virkelige verden ved prosessen, for eksempel svingninger i løsninger, er nøkkelen for overlevelse og fremgang i nåtid og fremtid.

3. Kritisk tenkning

Evnen til kritisk tenkning er nødvendig for fremtidig suksess i en verden i endring. Det er en uavhengig, ansvarlig og produktiv tenkning. Hvorfor er det viktig? Måten vi tenker på verden, oss selv og andre på, har mer enn innflytelse på vår personlige opplevelse. Dens rolle er å definere fremtiden til alt, alle og hele verden.

4. Ledelse

Forståelsen av ledelse er en av de nyttige ferdighetene for livslang læring som kan forandre menneskers liv. Til slutt er den som leder ikke bare den som styrer tingene. Det en leder gjør er å inspirere, motivere og styrke. Ekte ledere ser det beste i mennesker og lærer å utnytte potensialet i alt de gjør.

5. Kommunikasjon

I det digitale samfunnet ble kommunikasjon forvandlet fra ansikt til ansikt-interaksjon. Vi kommuniserer med teknologi mer enn noensinne. Til tross for dette, uansett hvilket medium vi velger, er det ferdighetene som kan hjelpe oss med å kommunisere mer effektivt.

6. Samarbeid

Dette betyr at du kan jobbe i grupper som er fysiske eller virtuelle. Dette inkluderer kommunikasjonsferdigheter, empati og ledelsesverdier. Dette betyr også at du kan jobbe med noen over hele verden på samme måte og like produktivt som på noen manns rom.

7. Informasjonsledelse

Informasjon er alt på Internett, de lever og vokser. I følge VCloud News opprettes det omtrent 2,5 milliarder data på nettverket hver dag. Dessuten vil denne statistikken til og med vokse med tiden. Det er så mange data at vi trenger en rekke ferdigheter for å tyde dem og gjøre dem nyttige.

8. Tilpasningsevne

Som vi vet, endrer verden seg. Det er imidlertid ikke bare verden vi må bry oss om; vi må være mer fleksible i vårt eget liv. Livet er flytende - noen ganger er det en strøm, noen ganger en elv og noen ganger en tidevannsbølge. Lær å holde hodet over alt.

9. Nysgjerrighet

Livslang læring favoriserer nysgjerrighet. Utover skolens strenghet er det ikke noen lærer eller jevnaldrende som vil motivere oss til å lære og utvide tankene våre. Utvikling av interesse er utvilsomt en av de mest gunstige ferdighetene i livslang læring vi kan ha.

10. Refleksjon

Når vi lærer, tilegner vi oss nye ferdigheter og kunnskap for ulike formål. En slik kunnskap er imidlertid ikke bra hvis vi ikke vurderer måten det hjalp oss eller andre på. Hvis vi skulle fokusere oppmerksomheten vår på å lære noe, må vi vurdere fordelene med å lære før, under og etter læring. Ellers taklet vi tom læring uten grunn. Å stille refleksjonsspørsmål er alltid viktig i alle typer læring.

Som lærer ønsker vi ikke at elevene våre skal gjøre jobben bra bare i klasserommet. Det grunnleggende formålet med utdanning er sannsynligvis å oppmuntre ønsket om læring utover skoleår, samt oppmuntre eksepsjonelle ferdigheter med kritisk tenkning. Endelig er kritiske tenkere også livslang lærende.

https://epnew.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw3.pdf

https://1perevod.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw4.pdf

https://smartdesignworldwide.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw1.pdf

http://verte-tlumaczenia.pl//wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw2.pdf

https://www.schweighofer.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw6.pdf

https://www.technetics.com.au/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw7.pdf

https://patioguys.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw11.pdf

https://aussiegroup.co.uk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw12.pdf

https://webandgo.sk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw13.pdf

https://chevalblanc.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw14.pdf

https://www.cbs.sk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw15.pdf

https://archik.fr/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw16.pdf

https://epnew.ru/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw18.pdf

https://www.onesourceprocess.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw19.pdf

https://www.mojaltanok.sk/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw20.pdf

https://www.renkus-heinz.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw21.pdf

https://metsolar.eu/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/wc_2.pdf

https://arches-papers.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/wc_4.pdf

https://www.traleeprinting.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw22.pdf

https://vydomingo.com/wp-content/uploads/wp_dndcf7_uploads/2021/04/cw23.pdf

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Stadier av arbete med en uppsats

Læring, som de sier

Moderna karriärer