Vad är livslångt lärande

Vad är livslångt lärande?

Livslångt lärande är begreppet att driva ytterligare utbildning och utveckla ytterligare färdigheter utöver individens formella eller obligatoriska utbildning.

Livslångt lärande är i allmänhet frivilligt och självmotiverat baserat på en strävan att lära sig mer, få nya färdigheter eller stödja professionell utveckling. Ofta baseras livslångt lärande kring personlig uppfyllande eller njutning.

Det anses allmänt att livslångt lärande är självmotiverat, informellt, frivilligt och baserat på personliga intressen.

Exempel på livslångt lärande kan vara allt från att lära sig spela ett instrument, delta i en online-kompetenskurs för att till och med anmäla sig till ett återutbildningsschema.

Varför är livslångt lärande viktigt?

Livslångt lärande betraktas nu som allt viktigare för arbetsgivare, individer och för den framtida tillväxten och utvecklingen av sektorn för vidareutbildning och kompetens.

För arbetsgivare

Vuxnas färdigheter och ett seriöst engagemang för livslångt lärande betraktas nu som viktiga för att möta framtidens kompetens- och arbetskraftsbehov. Med framtiden för arbetsplatsen som vill förändras dramatiskt med automatisering, AI, big data och tillväxten av helt nya industrier kommer omskolning och kompetensutveckling att vara avgörande för att säkerställa att kompetensbehov uppfylls.

För individer

För individer kommer livslångt lärande att bli allt viktigare för att säkerställa konkurrenskraft och utveckling av anställbarhet på lång sikt. Ett engagemang för lärande och professionell utveckling är en mycket eftertraktad kvalitet hos arbetsgivare. Vuxna som vill växa, antingen personligen eller professionellt, kan sticka ut på en utmanande arbetsmarknad och få ett försprång framför andra. På en arbetsmarknad där kompetensbehov kommer att utvecklas snabbt i framtiden kan livslångt lärande bli en integrerad del för att fortsätta sysselsättningen och utvecklingen.

Covid-19-krisen har också visat att livslångt lärande har många fördelar utöver kompetensutveckling och anställbarhet. Under pandemin var det stor efterfrågan på online-kurser och en stor aptit att få nya färdigheter och lära sig något helt annat. Personlig njutning, en känsla av prestation och ett krav på att minska social isolering är alla stora fördelar för vuxna som vill engagera sig i livslångt lärande.

För sektorn för vidareutbildning och kompetens

För kmpetenssektorn och vidareutbildningssektorn väcker detta stora frågor kring hur den kommer att utvecklas och möta denna efterfrågan i framtiden. Det finns verkligen en tydlig efterfrågan på vuxna i alla åldrar att delta i lärande och utveckla nya färdigheter. För vidareutbildningsanordnare kommer det därför att bli viktigt att de kan erbjuda större mångfald i inlärningsmöjligheter, fler valmöjligheter, större tillgänglighet för elever i alla åldrar och en vilja att erbjuda förbättrad flexibilitet för hur kurser ges. Sektors förmåga att möta denna efterfrågan kommer att bli central för tillväxt och utveckling av vidareutbildning.

https://www.etsy.com/people/bcwy061l7hdko658

https://www.etsy.com/people/tix2l51pzq64b91h

https://dribbble.com/johnmorgan/about

https://dribbble.com/kevlevrone/about

http://www.supportduweb.com/profile-142096.html

http://www.supportduweb.com/profile-142094.html

https://www.instapaper.com/p/8849374

https://www.instapaper.com/p/8849335

https://www.geocaching.com/p/?u=kevlevrone

https://www.geocaching.com/p/?u=johnmorganhere

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Stadier av arbete med en uppsats

Læring, som de sier

Moderna karriärer